Arsene Wenger, Almanya'nın kupadan elenmesini değerlendirdi: Siyasi gösterilerden arınıp, saha içine odak

Arsenal'deki görevinden ayrıldıktan sonra FIFA için çalışmaya başlayan Fransız futbol adamı Arsene Wenger, Almanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığını Hansi Flick'in takımının siyasal mesaj kaygısına bağladı.

FIFA'nın küresel futbol gelişiminden sorumlu olan Arsene Wenger,  Almanya'nın Dünya Kupası'ndaki sürpriz vedasını ilginç bir detaya bağladı ve "Almanya Milli Takımı zihinsel olarak siyasi gösterilerden arınıp, saha içine odaklanmayı başaramadı" dedi.

GOAL Türkiye'nin haberine göre, futbolcuların protestolarının futbolun önüne geçtiğini belirten Wenger, başarısızlığın nedeninin bu durum olduğunu ifade etti.

"Saha içine odaklanmayı başaramadı."

Wenger, "Bir Dünya Kupası'na gittiğinizde ilk maçı kaybetmemeniz gerektiğini bilirsiniz. Almanya Milli Takımı zihinsel olarak siyasi gösterilerden arınıp, saha içine odaklanmayı başaramadı. Fransa ve İngiltere ise bu tarz turnuvalarda başarılı olmanın bir gereği olan konsantrasyonu sahaya yansıttı ve bu durum başarılı sonuçları da beraberinde getirdi" diye konuştu.

Ne olmuştu?

FIFA'nın OneLove kaptanlık bandını yasaklaması nedeniyle 2-1 kaybedilen Japonya karşılaşması öncesinde takım fotoğrafında ağızlarını kapatan Alman futbolcular, alınan bu kararı protesto etmişti. Turnuvada Japonya'ya yenilen ve İspanya ile berabere kalan Almanya, Katar'da düzenlenen organizasyona dört puanla veda etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs'ı "Dünya Futbol Günü" Olarak Belirledi
Borussia Dortmund, Üçüncü Kez UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline Yükseldi!
Galatasaray, Sivasspor'u 6-1'lik Net Skorla Devirdi: Hakim Ziyech ve Dries Mertens'ten Şov!
EuroLeague'de Panathinaikos BC, Final Four'a Yükseldi
Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ve Fatih Karagümrük Arasında Heyecan Dorukta