Artan çatışmalar halkı bezdirdi! Yüzlerce Myanmarlı Tayland'a kaçmaya başladı

Son dönemde Myanmar'da cunta rejimi ile Karen Ulusal Birliği arasında artan çatışmaların etkisiyle yüzlerce kişinin Tayland'a kaçtığı bildiriliyor.

Son dönemde Myanmar'da ordu ile darbe karşıtı silahlı gruplardan Karen Ulusal Birliği (KNU) arasında yaşanan çatışmaların etkisiyle yaklaşık bin 300 kişinin Tayland'a kaçtığı bildirildi. Mae Sot bölgesi Polis şefi Pittayakorn Phetcharat, Karen azınlığından silahlı etnik isyancıların Tayland-Myanmar Arkadaşlık Köprüsü yakınlarında askeri cunta güçlerine saldırdığını ifade etti. Pittayakorn, bu saldırı sonrasında yaklaşık bin 300 kişinin Myanmar'dan Tayland'a kaçtığını tahmin ettiğini belirtti.

"GEREKTİĞİ TAKDİRDE İNSANİ YARDIM SAĞLAMAYA DA HAZIRIZ"

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ise sosyal medya hesabından, durumu yakından takip ettiklerini ve ülkelerinin sınırlarını ve halkın güvenliğini korumaya hazır olduklarını vurgulayarak "Gerektiği takdirde insani yardım sağlamaya da hazırız" açıklamasında bulundu.

Myanmar'da 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından ordu, 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Bu durum, ülkede büyük çapta gösterilere ve çatışmalara neden oldu. Myanmar'da demokrasi yanlısı protestocularla askerler arasındaki çatışmalar devam ederken, silahlı gruplar da orduya karşı saldırılar düzenliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.