Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili

Artuklu ilçesindeki bir güzellik salonu işletmecisi, iş yerinin önünde beslediği kedinin plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu öldüğünü bildirdi. Sürücünün olay yerinden kaçması tepkilere neden oldu. Hayvanseverler, daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Artuklu ilçesindeki bir güzellik salonu işletmecisi, iş yerinin önünde beslediği kedinin trajik bir kaza sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sürücünün olay yerinden kaçması toplumsal tepkilere neden oldu. Olay, hayvan hakları savunucularının dikkatini çekti ve daha fazla özen çağrısında bulundu.

14 Nisan'da Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Ravza Caddesi'nde, güzellik salonu işletmecisi Berfin Bilbay'ın yaşadığı trajik bir olay meydana geldi. Bilbay, evinde 9 kedi besliyordu ve iş yerinin önünde 4 sokak kedisiyle ilgileniyordu. Ancak bir gün, iş yerinin önünde beslediği kedilerden biri, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobilin altında kalarak ağır yaralandı.Bilbay, kedinin yardımına koştu ve hemen bir veteriner çağırdı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kedi kurtarılamadı. Olayın daha da üzücü yanı ise sürücünün olay yerinden hiçbir şey olmamış gibi kaçmasıydı. Bilbay, sürücünün bu kayıtsız davranışını kınayarak, plakasını tespit etmek için çaba harcadı ve Hayvan Hakları Komisyonu'na şikayette bulundu.Bilbay, "Sürücünün hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiğini belirten, 'Plakasını şu ana kadar tespit edemediğimiz bir otomobil, iş yerimizin önünde beslediğimiz kedimize çarptı. Adam hiçbir şey olmamış gibi, sanki onun canı değersizmişçesine durmadan yola devam etti. Kaçan otomobilin plakasını tespit etmeye çalışıyoruz. O sürücüyü Hayvan Hakları Komisyonu’na şikayet ettik. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız.' dedi.Olayın ardından Bilbay ve çevresi, sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı ve hayvanların da canlarının önemli olduğunu hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İBB vakıf üniversitesine ücretsiz olarak tahsis edilen tarihi binayı geri alıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz HPV aşısı programını başlattı
İrem Derici'den Yanıt Gecikmedi!
Doktor ve hemşire, hasta bebekleri öldürmüş
Feyza Altun, hakim karşısına çıkıyor: İki ayrı kombinim var gözünüz bende olsun