Artvin'de Karın Ardındaki Tehlike: Çiçek Hastalığıyla Mücadele!

Artvin'de Kar Yağışı Sonucu Çiçek Hastalığı Tehlikesi!Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki kar yağışı besicilere zorluk yaşatıyor. Kış aylarında ağıllarda beslenen hayvanlarda çiçek hastalığı tespit edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2 ay süreyle hayvan hareketlerine kısıtlama getirdi. Ayrıca has

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde etkili olan kar yağışı, besicilerin kış aylarında hayvanlarını beslemede zorlanmasına neden oldu. Karın sebep olduğu kısıtlamaların ardından ortaya çıkan çiçek hastalığı, hayvan ölümlerine yol açtı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, durumu inceleyerek hayvan hareketlerine 2 ay süreyle kısıtlama getirdi ve aşılamaya yönelik çalışmalar başlattı. Kemalpaşa'daki çiftçiler, karın getirdiği zorluklarla başa çıkarken, çiçek hastalığına karşı mücadelede seferberlik ilan etti.

ARTVİN’DE KAR YAĞIŞI SONUCU HAYVAN BESİCİLİĞİNDE ZORLUKLAR

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde etkili olan kar yağışı, besicilerin kırsal bölgelerde hayvanlarını beslemesinde ve bakımını yapmasında zorluk yaşamasına neden oldu. Yaz aylarında yaylalarda otlatılan hayvanların kış aylarında ağıllarda beslenmek zorunda kalınmasının peşinden küçükbaş hayvanlarda hastalık problemi baş gösterdi.

HAYVAN ÖLÜMLERİ ÜZERİNE İNCELEME BAŞLATILDI

Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşanan hayvan ölümlerinin peşinden inceleme başlattı. Yapılan araştırmalarda koyun ve keçi çiçeği hastalığına rastlandı. Bunun üzerine ilçede iki ay süreyle hayvan hareketlerine ve hayvan ürünlerine kısıtlama getirildi.

KISITLAMALAR VE HASTALIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Ayrıca bölgede hastalıklara karşı aşılama çalışması başlatıldı. Artvin’de koyun ve keçilerde tespit edilen çiçek hastalığı sebebiyle hayvan hareketlerine ve ürünlerine kısıtlama getirildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı