Artvin’de kuduz şüphesi sorunu

Son dakika.. Artvin'de kuduz şüphesi sorunu yaşanıyor. Artvin'de sahipsiz köpeğin bir kişiyi ısırdığı mahalle ve yakınındaki köye kuduz şüphesi ile hayvan hareketliliğine kısıtlama geldi. Bu kısıtlama ile beraber korku bir nebze dindi...

Artvin'de, kuduz şüphesi nedeniyle sokak köpeğinin birisini ısırdığı bölge ve yakındaki bir köyde hayvan yasağı getirildi.

Artvin Merkez Çayağzı'nda sokak köpeği tarafından ısırılan bir sakin, Artvin Devlet Hastanesi'ne gitti. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine kimliği belirlenip hastaneye kaldırılan köpek, kısa sürede hayatını kaybederken, şüpheli ölüm olarak değerlendirildi. Olayın ciddiyeti nedeniyle veteriner hekimler, kuduz olduğundan şüphelenilen köpeklerden örnek alarak kişiyi muayene için Erzurum Veteriner Merkezi'ne gönderdi. İlk testlerde köpeklerde kuduz virüsüne rastlanmasa da soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

İlde Hayvan Sağlığı Komisyonu tarafından Valilik işbirliğiyle kesin sonuçlar belli oluncaya kadar gerekli tedbirler alındı.

Alınan tedbirler kapsamında Merkez Çayağzı ilçesi ve Şehitlik Köyü'nde kuduz şüphesi nedeniyle tüm hayvanların giriş çıkışlarının kısıtlanması amacıyla geçici tedbirler hayata geçirildi.
Bölgedeki sahipsiz hayvanın kontrolleri yapıldı ve kuduz aşısına başlandı.

Kurumun yaptığı inceleme sonuçlarına göre karantinanın devam edeceği ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirileceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.