Artvin'de Pazarcılar İsyanda: "Satamıyoruz, Geçinemiyoruz!"

Ardanuç ilçesinde pazarcılar, halkın alım gücünün düşmesi nedeniyle ürünlerini satamamaktan şikayetçi. Pazarcılar, ekonomik kriz ve artan enflasyon nedeniyle satış yapamadıklarını ve geçimlerini sağlayamadıklarını dile getiriyor.

Artvin'in Ardanuç ilçesindeki halk pazarı, ekonomik zorlukların açık bir yansıması haline geldi. Pazarcılar, alım gücünün düşmesi sebebiyle ürünlerini satamadıklarını ifade ederken, vatandaşların da temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirtti. Kuruyemiş satan bir pazarcı, "İşler çok kötü. Satmak da sorun, almak da sorun" diyerek yaşanan ekonomik sıkıntıyı özetledi.

Bir diğer pazarcı ise kıyafet satışlarındaki durgunluktan bahsederek, "Enflasyon yüzde 500, her şey çok kötü. Halkın alım gücü kalmadı. Maaşlar 13-15 bin lira ama bu para ne kiraya ne de diğer masraflara yetiyor. İnsanlar artık eskisiyle yetiniyor, yamayla geziyor" dedi. Pazarcı, mevcut ekonomik şartların insanları zor durumda bıraktığını ve artık değişim zamanının geldiğini vurguladı: "Biz oyumuzu veriyoruz ama rezil oluyoruz."

"ESKİ EŞYALARIMI SATMAYA ÇALIŞIYORUM"

Pazara evindeki eski eşyalarını satmaya gelen Nebahat Demirci, "İkinci el eşyalar, ayakkabılar ve patikler satmaya çalışıyorum ama işler çok durgun. Bugün yüz lira bile kazanamadım. Evim kira, iki hastam var ve geçim çok zor. Eşimin on bin liralık maaşı yetmiyor, ben de pazara gelip eski eşyalarımı satmaya çalışıyorum" diyerek içinde bulunduğu zor durumu dile getirdi.

"KÖYLÜ BİTTİ BU ÜLKEDE"

Ardanuçlu pazarcı Tarık Bildirici de köylülerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. "Sabahtan beri on kilo biber bile satamadım. Köylü nasıl geçinecek? Fiyatlar aynı kalsa da doların yükselmesi her şeyi etkiledi. Kızılcık topluyoruz, ama satılmıyor. Köylü bitti bu ülkede, bu gidişle hiçbir şey düzelmez" dedi.

Pazarcılar, artan maliyetler ve düşen satışlar nedeniyle geçim mücadelesi verdiklerini ve çözüm beklediklerini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.