ASELSAN'ın 2023 Net Karı 7,4 Milyar Lira Oldu

ASELSAN, 2023 yılında yüzde 10 büyüyerek 73,6 milyar liralık ciro elde etti. Şirket, başarı grafiğini artırarak brüt karını yüzde 13 artırırken, net kar 7,4 milyar lira olarak gerçekleşti. Ayrıca, 11 milyar dolarlık sipariş alarak tarihi bir rekora imza attı.

ASELSAN, 2023 finansal sonuçlarını açıkladı. Ciro yüzde 10 artışla 73,6 milyar liraya yükseldi. Brüt kar yüzde 13 artarken, net kar 7,4 milyar lira oldu. Şirket, tarihi rekorla 11 milyar dolarlık sipariş aldı. Gelecek yıl için ihracat odaklı büyüme stratejisini sürdürecek.

ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şirketin senelik cirosu önceki yıla göre %10 artarak 73,6 milyar liraya ulaştı. Brüt kar %13 artışla 16 milyar liraya yükseldi ve Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) %14 artarak 16 milyar liraya çıktı. FAVÖK marjı %22 olarak gerçekleşirken, net kar 7,4 milyar lira olarak açıklandı. Şirketin öz kaynaklarının aktife oranı da %59 olarak belirlendi.ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, açıklamada, 2023'ün Türkiye için önemli bir yıl olduğunu vurgulayarak, birçok yeni teknolojiyi Türkiye'ye kazandırdıklarını ve başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade etti. Şirketin 2023'te tarihi rekor seviyede 11 milyar dolarlık bakiye sipariş aldığını ve 4 ülkeye ilk defa ihracat yaptığını belirtti. Geçen yıl 601 milyon dolarlık yeni ihracat sözleşmesi imzaladıklarını ve Türkiye'nin gurur kaynağı olan birçok platformu ASELSAN teknolojileriyle donattıklarını aktardı.Akyol ayrıca, ASELSAN'ın dünyanın en büyük savunma sanayi şirketleri arasında 47. sıraya yükseldiğini ve Türkiye'nin en çok AR-GE harcaması yapan şirketleri arasında başı çektiklerini belirtti. Şirketin çalışan sayısının 10 bin 500'ü geçtiğini ve yüksek teknolojiyi geliştirmek için yatırımlarını artırdığını sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl başlatılan önemli yatırımların yanı sıra, 2024'te de en iyi ürünleri yapacaklarını, dünyaya ilkleri sunacaklarını ve ihracat odaklı büyüme stratejisini sürdüreceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Nissan'ın Karında Büyük Artış: 2023 Yılında %92,3 Yükselme!
100 Yıllık Müzik Aletleri Perakendecisi, İflas Başvurusunda Bulundu!
Orta Doğu Gerilimi ve ABD Talebi: Brent Petrolü Fiyatlarını Yükseltiyor
Yabancı Ülkelerden 85 Bin İşçi Alacak! Aylık 145 Bin TL Maaşla Çalışan Aranıyor!
Türkiye'de Alkol Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bira ve Viskiye Yeni Zam Beklentisi