Asgari ücret görüşmeleri gizli şekilde başladı

Yaklaşık 8 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi için masaya oturuluyor. İşveren tarafı 'Sıfır zam' derken, işçi tarafında "Bin 600 liralık" teklifler var.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu...

Yaklaşık 8 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi için masaya oturuluyor. İşveren tarafı 'Sıfır zam' derken, işçi tarafında "Bin 600 liralık" teklifler var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

Bakan Müezzinoğlu asgari ücretle ilgili olarak, "2015- 2016 için asgari ücretin yüzde 30'luk artışı tabii işverenimizi gerilime sürükledi. Ancak işçi de bizim işveren de bizim" dedi.

KOMİSYON 15 KİŞİ

Asgari ücreti, yasa gereği beşer işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor.

''İŞÇİ DE İŞVEREN DE BİZİM''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hükümet işverenlere destek verdi. Katkı verdi. İşçi de bizim işveren de bizim. Asgari ücrete arzu edileni karşılayabilmek en büyük arzumuzdur. Ama reel olmamız gerekiyor. Yapılan artıştaki her oran istihdamın tamamını, işgücü maliyetlerinin tamamını etkiliyor"açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRET NET BİN 300 TL

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 647 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net bin 300 lira 99 kuruş olarak uygulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!