Asgari ücret için sıkı pazarlık hazırlığı

7 milyon işçiyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmesi için hazırlıklar devam ediyor. İşçilerin merakla beklediği görüşmeler Aralık ayının ilk haftası yapılacak.Görüşmelere Çalışma Bakanlığı ev sahipliği...

7 milyon işçiyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmesi için hazırlıklar devam ediyor. İşçilerin merakla beklediği görüşmeler Aralık ayının ilk haftası yapılacak.

Görüşmelere Çalışma Bakanlığı ev sahipliği yapacak ve kurula Çalışma Bakanı Sarıeroğlu önderlik edecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren temsilciliğini TİSK, işçilerin temsilciliğini ise Türk-İş yapacak. Toplantının ardından TİSK ve Türk-İş ayrı bir toplantı daha yapacak.

KONUŞULACAK KONULAR

Toplatıda Türk-İş, sene sonundaki enflasyon oranları ve işçilerin net yaşama maliyetleri hakkında konuşacak.

Heyet toplantısında ise devletten işverenlere istihdam için ödenen 100 TL tutarındaki destek tartışılacak. Geçmiş iki sene içinde asgari ücrete gelen %48’lik zam sonrası işverenlere istihdam artısı için verilen devlet desteğinin devamı konusunda işverenler düşüncelerini açıklayacak.

''NET TUTAR İÇİN ERKEN’

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada toplantı sırasında sıkı bir pazarlık gerçekleştirilmesi için hazırlıkların sürdüğünü, fakat net bir tutarın belirtilmesi için henüz erken olduğunu belirtti. 

''2018 ÜCRETİ ASGARİ GEÇİME UYGUN OLMALI’

DİSK Başkanlığını yapan Kani Beko ise, 2018 senesinde ki asgari ücretin karşılığının asgari geçime uygun olması gerektiğini kaydederek, yapılan toplantıya kendilerinin de katılması gerektiğini vurguladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere Müjde: Faiz İndirimli Kredi Fırsatları Yayımlandı