Asgari ücret orada 30 Bin TL oldu: Darısı bizim başımıza!

Yeni asgari ücretin 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 30 bin TL olarak belirlendiği Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu kararın duyulmasıyla birlikte, insanlar benzer bir uygulamanın kendi ülkelerinde de gerçekleşmesini umarak çeşitli yorumlarda bulundular.

1 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere asgari ücrete yapılan zam, Resmi Gazete'de duyuruldu. Yapılan zamla birlikte asgari ücret 30 bin TL'ye yükseldi. 

1 MAYIS TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

KKTC Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun kararıyla, yeni senenin ikinci yarısı için asgari ücret 29 bin 640 TL olarak belirlendi. Bu tavsiye kararı Resmi Gazete'de duyuruldu ve 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak şekilde açıklandı.

ASGARİ ÜCRET 30 BİN TL OLDU

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu'nun açıklamasına göre, Komisyon toplantısının ardından yapılan duyuruda asgari ücretin brüt olarak 34 bin 70 TL, net olarak ise 29 bin 640 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Bu zam kararının 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı Resmi Gazete'de duyuruldu ve karar oy çokluğuyla alındı.

Bu kararın duyulmasıyla birlikte, Türkiye vatandaşları sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yaparak, benzer bir uygulamanın Türkiye'de de olmasını umut etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.