Asgari Ücret Yetersiz! Atalay'dan Patronlara Sert Mesaj!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 20 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek “Zordayız, Geçinemiyoruz” mitingi öncesinde yaptığı açıklamada, asgari ücretin yetersiz olduğunu ve çalışanların sıkıntılarını dile getireceklerini söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaklaşan "Zordayız, Geçinemiyoruz" mitingi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, 20 Ekim'de Ankara'nın Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitingin amacını, çalışanların yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımak olarak belirtti.

ASGARİ ÜCRETİ ÇOK GÖRÜYORLAR

Atalay, asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasına rağmen bunun bile patronlar tarafından yetersiz görüldüğünü vurguladı. "Bir haftalığına senin oğlun, kızın 17 bin liraya geçinsin görelim bakalım" diyerek patronların durumdan ne kadar uzak olduğunu ifade etti. "Bizim sesimiz olmaktan kaçıyorlar. İşte bu nedenle asgari ücret komisyonunun tamamının işçilerden oluşması gerekiyor" diye ekledi.

MİTİNGİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Atalay, mitinge emekli, taşeron ve asgari ücretli çalışanların da katılacağını duyurarak, "Ankara dışından 2 bine yakın otobüsle katılım sağlayacağız" dedi. Mitingin hazırlıkları sürerken, Türk-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, mitinge katılacakların toplanma yerinin Demiryolları önünde olacağı belirtildi.

ÇALIŞANLARIN SIKINTILARI YER ALACAK

Atalay, mitingde söz alacak olanların, işçilerin, emeklilerin ve taşeron çalışanlarının sıkıntılarını dile getireceğini vurguladı. "Son 14 aydır dayanma gücümüz kalmadı. İş barışı bozuldu ve zenginler daha zenginleşirken, çalışanlar giderek yoksullaşıyor" dedi.

PATRONLARA ÇAĞRI YAPTI

Atalay, çalışanların sorunlarına çözüm bulmak için hükümetle iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. "Biz bu meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz. Asgari ücret görüşmelerinin hepsinin işçilerden oluşması için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.