Asgari Ücret Zammı İçin Şaşırtan Tarih! Temmuz Beklentisi Boşa Çıkabilir!

Memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında yapılacak zam miktarları belirsizliğini korurken, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu da netleşmedi. Sosyal Güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, üç farklı zam senaryosunu paylaştı. İşte detaylar...

SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan Asgari Ücret ve Memur Maaşları Hakkında Önemli Açıklamalar

Sosyal Güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretle ilgili kulis bilgileri paylaştı ve memura refah oranı verilip verilmeyeceği sorusuna yanıt verdi. En düşük memur maaşıyla ilgili beklentilerini de açıkladı.

TGRT Haber'e konuşan İsa Karakaş, "Hükümetin memurlara refah oranı vermeyeceğini net bir şekilde söyleyebiliriz. Aldığımız tüm duyumlar bu yönde" dedi. Karakaş, memur emeklilerinin mağduriyetini dile getirerek üç farklı senaryo sundu:

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak 2024?

  1. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tutumu göz önüne alındığında, refah oranı ya da seyyanen zam verilmemesi durumunda, en düşük memur maaşının enflasyon ve toplu sözleşme ile 17.715 TL olmasını bekliyoruz.

  2. Hükümet, ocak ayında SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan eşitlemeyi memur emeklilerine de uygulamaya karar verirse, en düşük memur emeklisi maaşı 18.535 TL'ye çıkacak.

  3. Memur emeklilerinin hesaplamalarına göre, 2023 Temmuz'dan itibaren devletin 120 bin 792 TL alacağı olduğunu ve bu borcun ödenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu, seyyanen zamdan kaynaklanan bir rakamdır.

Asgari Ücrete Temmuzda Zam Yapılacak mı 2024?

İsa Karakaş, temmuz ayında asgari ücrete bir zam beklemediğini, ancak başka bir tarihte bir düzeltme yapılabileceğini belirtti. "Asgari ücretin açlık sınırının altında kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle mutlaka bir güncelleme bekliyoruz. Temmuz ayında bu güncelleme olmayacak, fakat eylül gibi bir düzenleme kesinlikle bekliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.