Asgari ücret zammında yeni rakamlar belli oldu: 20 Kasım'da pazarlık başlıyor! Asgari ücret ne kadar olac

Asgari ücrette zam pazarlıkları başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrette düzenleme sinyallerini vermişti. Asgari ücretin 16 bin liraya yükseleceği konuşuluyor. Kasım’da pazarlıkla başlayacak.

Türkiye’de milyonlarca kişiyi doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen asgari ücret zammında yeni detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da zam sinyalleri kısa süre önce verilmişti.

Ekim ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından detaylar netleşecek. Temmuz ayında yüzde 34’lük artışla net 11 bin 402 TL olan asgari ücret Ocak ayında yeniden artacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ilk adımın 20 Kasım’da atılması bekleniyor. Pazarlık masasında hangi rakamların olacağı ise merak ediliyor.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNDA İLK OLACAK!

Asgari ücretin belirlenmesine yönelik görüşmeler önümüzdeki haftalarda başlayacak. Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin yer alacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu kapsamında bu kez daha önce hiç olmayan bir detaya da yer verilecek.

Türk – İş Başkanı Ergün Atalay tarafından kısa süre önce konuya ilişkin yapılan açıklamada, şimdiye kadar hiç kurulmamış bir asgari ücret komisyonu kurulacağını açıkladı. Komisyonda asgari ücretli iki kadın ve iki erkek çalışanın olacağını aktardır. 20 Kasım’da Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk adımı atması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni asgari ücret zammının Aralık ayında bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmesi bekleniyor. Gıda fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığı sonrasında yüzde 50’ye yakın bir asgari ücret zammı yapılması beklentiler arasında yer alıyor.

Asgari ücrette yapılacak yeni zam sonrasında asgari ücretin önümüzdeki yıl için 16 bin liraya kadar yükselmesi bekleniyor. 3 Ocak’ta açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında memur ve emeklilerin de alacakları yeni zam oranları belli olacak. Eğer asgari ücrette yüzde 40’lık zam formülü uygulanırsa net asgari ücret 15 bin 962 TL’ye çıkacak. Yüzde 45’lik formülde 16 bin 532, yüzde 50’lik formülde ise 17 bin 103 TL rakamları uygulanacak.

Ekonomi Haberleri

TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
Ticaret Bakanı: Stokçuluk ve Fahiş Fiyatlara Sert Tedbirler Geliyor
Bir gramını bile satmayın! Altın çok değerlenecek, o tarihe kadar tutan kazançlı çıkacak!
Sabancı Holding, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir proje başlatıyor!
11 yıl sonra bu kadar yüksek seviyelere çıktı! Onu tercih edenler kazandı