Asgari Ücrete 4 Bin TL Zam Müjdesi! Zam Tarihi Belli Oldu

Milyonlarca asgari ücretlinin Temmuz ayında sabırsızlıkla beklediği zam haberi gelmedi. 17.002 TL ile geçinmeye çalışan asgari ücretliler için umut ışığı ise SGK uzmanından geldi. Uzman, hükümetin zam tarihini gizlediğini ve zam oranının beklenenden yüksek olacağını öne sürdü.

Emekli ve asgari ücret zam dönemlerinde isabetli açıklamaları ile tanınan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zam yapılabileceğini ve hatta bu zam için tarih vererek eylül ayını işaret etti.

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİLER ARTIYOR

Geçtiğimiz günlerde emekli ve memur maaşlarına yapılan enflasyon farkı zammın ardından. asgari ücretliler arasında da ara zam beklentileri oluştu. Ancak hükümet kanadından bu mevzuda olumlu bir açıklama gelmeyerek vatandaşlarda hüsrana sebep oldu.

İSA KARAKAŞ EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Eylül ayında asgari ücrete önemli bir oranda ara zam yapılacağını bildirdi. Enflasyon rakamlarını göz önünde bulundurarak yapılacak zammın 4 bin lirayı bulabileceğini söyledi.

İsa Karakaş'ın açıklamalarına göre, 4 bin liralık bir zamla birlikte asgari ücret, 21 bin lirayı bulacak. Bu artışın, geçim sıkıntısı çeken asgari ücretlilere önemli bir destek sağlaması bekleniyor.

ZAM YAPILMAMASININ ARKASINDAKİ NEDENLER

İsa Karakaş, hükümetin asgari ücrete zam yapmama kararının arkasındaki nedeni, bu durumun piyasada genel bir fiyat artışı dalgasına neden olabileceği endişesi olarak açıkladı.

Bu gelişmeler ışığında, asgari ücretlilere yönelik ara zam beklentileri artarken, Eylül ayında yapılacak olası bir zammın detayları merakla bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.