Asgari ücrete ara zam geliyor: SGK uzmanı milyonlarca kişinin beklediği zam oranını açıkladı!

Emekli maaşları ve asgari ücret artışları konusundaki doğru tahminleriyle tanınan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zam yapılacağını duyurdu. Karakaş, ara zam için bir tarih de verdi.

Emekli maaşları ve asgari ücret artışları konusundaki doğru tahminleriyle tanınan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zam yapılacağını duyurdu. Karakaş, ara zam için bir tarih de verdi.

İsa Karakaş'ın bu açıklaması, zam bekleyen çalışanlar arasında büyük bir memnuniyet yaratarak, milyonlarca kişinin sevinçle karşılamasına neden oldu.

HÜKÜMET YOK DESE DE ARA ZAM GÖRÜNDÜ

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılan zamların ardından, bu düzenlemenin asgari ücretlilere de yansımasını bekleyen milyonlarca kişi, ara zam için umutlu bir şekilde beklemeye başlamıştı. Ancak, hükümetten asgari ücrete yapılacak zam konusunda henüz olumlu bir açıklama yapılmamıştı.

Yüksek seyreden enflasyonun sadece emekli maaşlarını değil, çalışan maaşlarını da erittiğini belirten çalışanlar, çeşitli platformlarda 17 bin lira maaşla bile kiralarını zar zor ödeyebildiklerini dile getirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılacağını ancak asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklamış olsa da, bu açıklama toplumda asgari ücrete ara zam yapılacağı beklentisini tamamen ortadan kaldırmamıştı.

Asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesinin ardından, SGK Başuzmanı İsa Karakaş’tan önemli bir açıklama geldi. Karakaş, bu yıl Eylül ayında asgari ücrete anlamlı bir ara zam yapılacağını duyurdu. Enflasyon oranlarını göz önünde bulundurarak, bu zammın 4 bin lirayı bulabileceğini belirtti.

ASGARİ ÜCRET 21 BİN LİRAYA ÇIKABİLİR

Geçim zorluğu çeken asgari ücretlilerin gıda, kira ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini belirten İsa Karakaş, yapılacak 4 bin liralık artışla birlikte asgari ücretin 21 bin liraya yükseleceğini ve bu düzenlemenin yaşam pahalılığı karşısında sıkıntı çeken vatandaşlar için önemli bir destek sağlayacağını ifade etti.

HÜKÜMETİN ZAM YOK DEMESİNİN BİR NEDENİ VAR

İsa Karakaş, hükümetin asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki açıklamasının nedenini, "zam" kelimesinin kullanılmasıyla birlikte ev sahiplerinin, otomobil satıcılarının ve inşaatçıların fiyatları artırmaya başlamış olmalarına bağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.