Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrette ve emeklilere yapılacak olan ara zamların gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu. Işıkhan, emekli maaşlarına enflasyon farkının yansıtılacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemlerinde olmadığını net bir şekilde belirtti ve bu konuda tartışmalara son verdi.

Bakan Işıkhan, bir soru üzerine, "Temmuz ayında ara zam planımız yok, başlangıçta aldığımız karara sadık kalacağız. En düşük emekli aylığı zaten 10 bin lira seviyesinde. Temmuz ayında, emekli aylıklarına enflasyon veya sözleşmelerden kaynaklanan farklar yansıtılacak. Ancak, asgari ücrete ara zam yapma gibi bir planımız yok." şeklinde konuştu.

Emeklilerin durumuna ilişkin düzenlemeler hakkında da konuşan Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla işbirliği protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu konuda belirli bir aşamaya geldik. Yakında bir tanıtım yapacağız. Ancak, somut adımlar atılmadıkça paylaşım yapmak etik değil diye düşünüyorum. Emeklilere yönelik psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda destekleyici önlemler alarak refahlarını artırmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Işıkhan, emekli maaşlarında herhangi bir düzenleme yapılmayacağını da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye’den Romanya vatandaşlarına vize muafiyeti
Cumhurbaşkanı Danışmanı oturtulduğu yeri beğenmedi, valiyi fırçaladı
Lüks ve şatafattan uzak durun
Üstüme vazife olmayan konuda talimat verdiğimi gösterin kendimi yakarım
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı