Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Ünlü ekonomist kulis bilgilerini paylaştı

2024 yılında yapılan %49'luk zamla birlikte asgari ücret yükseldi, ancak ekonomist Murat Özsoy'un enflasyonun gerisinde kalan zamların yetersiz olduğu yönündeki uyarısıyla, gelecek aylarda yeni düzenlemelerin gündemde olabileceği belirtiliyor.

2023 yılında asgari ücret 11.402,32 TL olarak belirlendi. Ancak, 2024 yılında yapılan toplantıda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, %49 zam oranını kabul etti. Bu zam sonucunda milyonlarca işçinin net asgari ücreti 17.002,12 TL'ye, brüt ücreti ise 20.002,50 TL'ye yükseldi.

Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikinci bir zam yapılmasına gerek olmadığını belirtmişti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren bir açıklama ünlü ekonomist Murat Özsoy'dan geldi. Özsoy, enflasyon karşısında yapılan zamların yetersiz olduğunu ve bunu milyonlarla paylaştı.

Murat Özsoy, zamların enflasyonun gerisinde kaldığını ve vatandaşların ekonomik zorluklar yaşadığını belirtti. Tek bir zammın yeterli olmadığını vurgulayan ünlü ekonomist, mayıs ayında enflasyonun zirve yapacağını ve kesinlikle yeni bir zamma ihtiyacı olduğunu altını çizdi.

Murat Özsoy, aldığı kulis bilgilerine dayanarak haziran ayında asgari ücrete yeni bir düzenleme geleceğini ifade etti. Temmuz ayında zammın olmayacağı açıklanmış olsa da, enflasyona göre temmuz ayında yeni bir asgari ücret düzenlemesi yapılma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca, kamuoyunda zamların yeniden gündeme geleceğini ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı