Aşık Mahzuni Şerif’in köyü abluka altında

ABC Haber MerkeziKarikatürist Mehmet Arslan tarafından 11-12-13 Ağustos tarihlerinde Aşık Mahzuni Şerif’i anma amacıyla “Ah göresim geldi Berçenek seni'' başlığıyla bir etkinlik organize edilmek istendi. Aşık Mahzuni Şerif’in...

ABC Haber Merkezi

Karikatürist Mehmet Arslan tarafından 11-12-13 Ağustos tarihlerinde Aşık Mahzuni Şerif’i anma amacıyla “Ah göresim geldi Berçenek seni'' başlığıyla bir etkinlik organize edilmek istendi. Aşık Mahzuni Şerif’in doğduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Berçenek köyündeki etkinlik, Valilik tarafından OHAL gerekçe gösterilerek iptal edildi. Köyün giriş ve çıkışları asker ve çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alındı. Köye giriş çıkışlarda kimlik kontrolü yapılmaya başlandı.

ABC’ye konuşan Mehmet Arslan, uygulamaya tepki gösterdi. Yasağı tanımadıklarını belirten Arslan, “Böyle bir yasağı tanımıyoruz. Burası Aşık Mahzuni Şerif’in doğup büyüdüğü köy. Burada türküler ve şiirler yasaklanıyor'' dedi.

Mehmet Arslan, köy evinin önünde etkinliklere davet edilen katılımcıların da yer alacağı sohbetler şeklinde yapılacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!