Asil Çelik'te grev kararı

Bursa'da faaliyet gösteren Asil Çelik yönetimi ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika üyeleri bugün fabrikaya grev ilanı astı.DİSK'e bağlı Birleşik Metal...

Bursa'da faaliyet gösteren Asil Çelik yönetimi ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika üyeleri bugün fabrikaya grev ilanı astı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Asil Çelik A.Ş. arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve arabuluculuk sürecinde anlaşma sağlanamadı.

Bunun üzerine fabrika çalışanları ve sendika yöneticileri Asil Çelik'te grev kararı aldı. Alınan bu karar bugün, mesai saati sonrası Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci tarafından işyerine asıldı.

Adnan Serdaroğlu, bin kişinin çalıştığı çelik üretimi yapılan fabrikada 60 gün içinde greve gidilebileceğini belirterek, "Grev kararını Asil Çilek'e astık. 60 günlük süremiz var. Bu zaman içinde istediğimiz zaman greve gidebiliriz" dedi.

Grev kararıyla birlikte işyerine 'Sefalete teslim olmayacağız', 'Ekmeğimiz, onurumuz, çocuklarımız için direneceğiz', 'İnsanca yaşam insanca ücret' pankartları da asıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonla Mücadelede Değişim Zamanı Geldi
Kıdem Tazminatı Hakkında Heyecan Verici Gelişme! Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Düzenleme
Piyasalarda Dalgalanma: İslam Memiş'ten Önemli Analizler
Bitcoin'in fiyatı 61 bin doları geçti!
Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor