Asılsız haberler için dikkat: Türksat'tan sert yanıt!

Türksat AŞ, bazı basın organlarında çıkan "İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullanıyor" iddialarını yalanlayarak, doğrudan bu tür ürünlerin kullanılmadığını duyurdu.

Türksat AŞ, bazı basın yayın organlarında yer alan "bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, bu iddialara karşı net bir yanıt verildi. Türksat, doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürünün kullanılmadığını vurguladı.

YERLİ VE YABANCI TEKNOLOJİ YATIRIMLARI

Açıklamada, Türksat Bilişim'in, e-Devlet Kapısı gibi birçok projeyle ülkenin dijital dönüşümüne önemli katkılar sağladığı ifade edildi. Artan siber tehditlere karşı altyapı koruma, risk azaltma ve siber dayanıklılığı artırma hedefiyle çeşitli ürün ve hizmetlerin sunulduğu belirtilen açıklamada, uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımlarına devam edildiği kaydedildi.

SAYGINLIK GÖSTERİLMESİ GEREKEN BİR DURUM

Türksat, gerçeği yansıtmayan asılsız haberlere saygınlık gösterilmemesi gerektiğini belirterek, şirketin faaliyetlerinin devletin güvenlik konsepti ve uluslararası hassasiyetler çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çekti. Kamuoyuna, bu tür haberlerin yanıltıcı olduğu ve gerçeği yansıtmadığı yönünde bilgi verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.