Aşırı Sıcaklar Meksika'yı Vurdu: Ölümler ve Doğal Yaşam Tehlikesi

Meksika'da aşırı sıcaklar yaşamı tehdit ediyor. Sağlık Bakanlığı, sıcaklıkların neden olduğu 26 ölümü bildirdi. Tabasco'da 85 uluyan maymun dehidrasyondan öldü. Gönüllüler, ormanlara su ve meyve taşıyor. Uluyan maymunlar tehlike altında.

Meksika'da aşırı sıcaklar ölümlere ve doğal yaşamın zarar görmesine neden oluyor. Sağlık Bakanlığı, 17 Mart ile 11 Mayıs arasında 26 kişinin sıcaklıkla bağlantılı olarak yaşamını yitirdiğini açıkladı. Tabasco eyaletinde ise 45 dereceyi aşan sıcaklar, 85 uluyan maymunun dehidrasyondan ölümüne yol açtı. Gönüllüler, ormanlara su ve meyve taşıyarak ve ölen maymunları toplayarak müdahale ediyorlar. Uluyan maymunlar, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde tehlike altındaki türler arasında yer alıyor.

Meksika'da devam eden aşırı sıcaklar, hem insanları hem de doğal yaşamı olumsuz etkiliyor. Meksika Sağlık Bakanlığı, 17 Mart ile 11 Mayıs tarihleri arasında başlayan sıcak hava dalgası nedeniyle 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aşırı sıcaklar doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor. Tabasco eyaletinde bu hafta sıcaklıkların 45 dereceyi aşması bekleniyor ve bu durum 85 uluyan maymunun ölümüne neden oldu.

Tabasco'nun Sivil Koruma Teşkilatı, maymunların ölümlerini dehidrasyona bağladı.

Ölümleri engellemek isteyen gönüllüler, ormanlara su ve meyve taşıyarak ve ölen uluyan maymunları toplayarak yardım etmeye çalışıyorlar.

Uluyan maymunlar, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde yer alıyor, yani tehlike altındaki türler arasında bulunuyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.