Asırlık Dev Şirket Tarihe Karıştı! 400 Yıllık Efsane İflas Bayrağını Çekti

Dünya çapında derinleşen küresel ekonomik kriz, pek çok şirketi iflasın eşiğine sürüklerken, bu dalgadan 400 yıllık bir dev de kurtulamadı. Ekonomideki belirsizlikler, yükselen enflasyon, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar gibi..

Küresel krizin etkileri dünya genelinde pek çok şirketi iflasın eşiğine getirmiş durumda. Bu süreçte, 400 yıllık köklü bir şirketin daha iflas etmesi, hem yatırımcılar hem de iş dünyasında büyük bir şok yarattı. Almanya'nın Saksonya bölgesinde faaliyet gösteren ve uzun geçmişiyle bilinen bir taş ocağı şirketi, dramatik bir sipariş düşüşü nedeniyle iflasını açıkladı.

400 yıllık "Vereinigte Porphyrbrüche auf dem Rochlitzer Berge GmbH" adlı bu firma, "Saksonya mermeri" olarak bilinen Rochlitz porfir taşını çıkarıyordu. Almanya çapında saygınlığı olan bu taş, yüzyıllardır tarihi eserler ve yapılar için değerli bir yapı malzemesi olarak tercih ediliyordu.

SIPARIŞ DÜŞÜŞÜ İFLASA SÜRÜKLEDI

Şirketin iflasına giden yolda en büyük etken, ani ve beklenmedik bir sipariş düşüşü oldu. Genel Müdür Klaus Kalenborn, geçtiğimiz yılın siparişlerinin oldukça iyi bir seviyede olduğunu, ancak bu yıl yaşanan sert daralma nedeniyle şirketin iflasa sürüklendiğini açıkladı. Şirket, sadece beş kişilik küçük bir ekiple faaliyetlerini sürdürüyor olsa da, siparişlerdeki bu büyük düşüş taş ocağının ayakta kalmasına engel oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.