Aşiyan Parkı'nın etrafı çevrildi, ağaçlar işaretlendi

İstanbul, Bebek’te bulunan Aşiyan Parkı’na yapılması planlanan Rumeli Hisarüstü – Aşiyan Füniküler Hattı Projesi kapsamında çalışmalara başlandı. Daha önce Maçka Parkı’nın bir kısmı Dolmabahçe-Levazım Tüneli...

İstanbul, Bebek’te bulunan Aşiyan Parkı’na yapılması planlanan Rumeli Hisarüstü – Aşiyan Füniküler Hattı Projesi kapsamında çalışmalara başlandı. Daha önce Maçka Parkı’nın bir kısmı Dolmabahçe-Levazım Tüneli için çevrilmiş, bölge halkı başta olmak üzere yaşam savunucularının tepkisini toplamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 15 Şubat tarihli kararıyla onaylanan proje kapsamında parkın bir bölümü istasyona ayrılacak. Projelerde tepki çekmemek için söylenen “ağaçlar taşınacak'' Aşiyan Parkı için de söylenirken istasyon alanında bulunan 26 ağacın belediyenin belirlediği başka noktalara dikileceği iddia edildi.

AŞİYAN'A VEDA MI?
Parktaki ağaçların taşınmasına, parklarının şantiye haline gelmesine karşı çıkan Bebekliler adına Facebook sayfalarından açıklama yapan Bebek Semt Girişimi, parkın etrafının çevrildiğini, ağaçların işaretlendiğini duyurdu. Parktaki asırlık ağaçlar da dahil, tüm ağaçların kesim için işaretlendiğini söyleyen girişim, “ulaşım hizmeti'' denilerek kentin betona çevrilip kültürel değerlerin yok edildiğini vurguladı.

'TABANA KUVVET YÜRÜMEYE RAZIYIZ'
Ulaşımın hizmetine karşı olmadıklarını belirten girişim, denizyolu ulaşımının geliştirilmesini önerdi. Bugüne kadar ulaşmak için sahile kadar yürüdüklerini üşenmedikleirni söyleyen Bebekliler '' Ağaçlarımız kesilmesin, parkımız yok olmasın. Tabana kuvvet yürümeye razıyız'' dedi.

İBB’nin ulaşım anlayışının asfalt ve betondan ibaret olduğunu söyleyen Bebekliler, ''Sizin için içinde beton olmayan proje proje değildir. İçinde asfalt olmayan proje HİZMET değildir'' diyerek tepki gösterdi. (Sendika)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım