Asker duasındaki 'Tanrı'dan rahatsız oldu

Mersin'de M.U. adlı bir kişi TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, askerin yemek duasında  “Tanrımıza hamd olsun'' yerine ''Allah’ kelimesinin kullanılmasını istedi.Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, komisyon, talebi Milli Savunma...

Mersin'de M.U. adlı bir kişi TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, askerin yemek duasında  “Tanrımıza hamd olsun'' yerine ''Allah’ kelimesinin kullanılmasını istedi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, komisyon, talebi Milli Savunma Bakanlığı’na sordu. Bakanlık “TSK’da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir'' yanıtı gönderdi. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı aldı.

Bilindiği gibi "Tanrı" bir din ya da inanca mensup insanların en büyük ve yüce kutsalı anlamını taşıyor. Bu yanıyla inançlar ve dinler arasında özel bir vurgu/tercih yapmadan tümünü içeriyor. Oysa, "Allah" ya da "God" vs. ise İslamiyet ya da Hristiyanlık gibi tanımlanmış bir dinin en yüce kutsalını, yaratıcıyı ifade ediyor.

Bu durumda "Tanrı" daha seküler bir kavram özelliği taşıyor. Yobazlar tarafından itiraz da bu nedenle yapılıyor. Ancak, ileri sürülenin tersine "Tanrı" deyimi Türkçe'de aynı zamanda "Allah" anlamına geliyor ve bu anlamda yerleşmiş bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye’nin en genç ve en yaşlı ili belli oldu: Bakın en genç il neresi oldu?
Resmi Gazete'de bugün: 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları
Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!