Asker Kaçaklarına Baskın: Ukrayna'da Zorla Asker Alma Uygulaması!

Rusya ile savaşın 3. yılına yaklaşırken, Ukrayna'da ordu, askere alım konusunda yeni bir adım atarak sokak sokak asker kaçaklarını toplamaya başladı. Haberin detayları...

Ukrayna ordusu, Rusya ile devam eden savaşın üçüncü yılına yaklaşırken, cephedeki en büyük sorun olan yetersiz asker sayısını çözmek için radikal önlemler almaya başladı. Seferberlik uygulamaları çerçevesinde ordu, sokaklarda rastgele baskınlar yaparak muafiyet belgesi olmayan erkekleri gözaltına alıyor ve zorla askere alıyor.

BASKINLAR VE GÖZALTILAR

Hafta sonu, başta Kiev olmak üzere birçok şehirde restoranlar, pazarlar ve alışveriş merkezleri üzerinde yoğun baskınlar düzenlendi. Bu baskınlarda, askerliğe muafiyet belgesi olmayan kişiler tespit edilerek gözaltına alındı. Özellikle Kiev'deki gece kulüplerine giden gençler de baskınların hedefi oldu. Birçok kişi direnmeye çalıştı ancak bu çabaları sonuçsuz kaldı ve zorla askere alındılar.

SEFERBERLİK KANUNLARI VE YAŞ ARALIKLARI

Ukrayna'da seferberlik kanunlarına göre, 25-60 yaş aralığındaki tüm Ukraynalı erkekler askere alınabiliyor. Ayrıca, 18-60 yaş arasındaki erkeklerin ülkeyi terk etmesine izin verilmiyor. Ancak savaşın uzaması ve zafer umudunun azalması, cephede büyük bir asker krizine yol açtı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, şu ana kadar 31 binden fazla Ukraynalı askerin cephede yaşamını yitirdiğini açıkladı. Rus ordusu için bu sayının iki kat fazla olduğu iddiaları ise, savaşın gerçek maliyetini gözler önüne seriyor.

SONUÇ: ASKER KAÇAKLARINA YÖNELİK TARTIŞMALAR

Ukrayna'daki bu asker kaçaklarına yönelik operasyonlar, hem savaşın getirdiği zorlukları hem de toplum üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor. Seferberliğin sıkılaşması, halk arasında farklı tepkilere neden olurken, hükümetin bu yöntemlerle asker ihtiyacını karşılayıp karşılayamayacağı ise merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.