Askeri Kışlada Hijyen İddialarına Bakanlık Yanıt Verdi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul General Kenan Evren Kışlası'ndaki hijyen sorunları ve yemek zehirlenmeleri iddialarını gündeme getirdi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul General Kenan Evren Kışlası’nda bedelli askerlik yapan E.B.’nin, lavabo, duşakabin ve tuvaletlerin aşırı kirli olduğu, yemeklerden çok sayıda askerin zehirlendiği iddialarını gündeme getirmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir yanıt geldi.

Bakanlık, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nın konuyla ilgili inceleme başlattığını belirtti ve iddialara ilişkin şu açıklamaları yaptı:

- Askerin haklı ve haksız olduğu yerler bulunmaktadır.
- Yemekten zehirlenme iddiası doğru değildir; hiçbir komutan, zehirlenmiş bir askeri ilaç verip gönderemez.
- Elektrik hattında tespit edilmiş bir çarpma vakası yoktur.
- 4 Ağustos’ta er pavyonu olarak bilinen binada sıva dökülmesi meydana geldi. Etrafı emniyet altına alındı ve onarım için teknik görevlendirme yapıldı.
- Yatak takımları haftada bir yıkanmakta ve haftada iki kez değiştirilmektedir. İki-üç aylık dönemler içinde en az bin kişi geçmektedir. Ne kadar önlem alınsa da temizlik tam sağlanamamaktadır.
- Duş ve tuvalet kirliliğinde haklılık oranı vardır. Askerlere kireç sökücü gibi kimyasal maddeler veremiyoruz; bu maddeleri kullanmayı bilmeyen bazı askerlerin sorun yaşadığı bildirilmektedir.
- Askeri kantinde su fiyatı 7.70 TL’dir. Kantin sabah 7-9, 12-14 ve 17-22 saatleri arasında açıktır. Beş su otomatı bulunmaktadır ve otomatlardaki su fiyatı 9 TL’dir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.