'Askeri yapay zeka' için küresel kuralların belirleneceği zirve başladı

Güney Kore, 9 Eylül'de askeri yapay zekanın sorumlu kullanımı için uluslararası bir zirve düzenledi. Seul'de gerçekleştirilen toplantıya 90'dan fazla ülkenin hükümet temsilcileri katıldı.

Güney Kore, 9 Eylül'de askeri yapay zekanın sorumlu kullanımına yönelik uluslararası bir zirve düzenledi. Başkent Seul'de gerçekleşen iki günlük toplantıya, ABD ve Çin’in de aralarında bulunduğu 90’dan fazla ülkenin hükümet temsilcileri katıldı.

Bu zirve, askeri alanda yapay zeka kullanımına ilişkin küresel standartların belirlenmesini amaçlıyor, ancak yasal olarak bağlayıcı bir anlaşma çıkarma niyeti bulunmuyor.

ASKERİ ALANDA YAPAY ZEKA KULLANIMI

Zirvenin ilki geçen yıl Amsterdam’da yapılmıştı. Güney Koreli yüksek düzeyde bir yetkili, "Zirvenin bir eylem planı oluşturması ve askeri alanda yapay zeka için asgari düzeyde ilkeler önermesi bekleniyor," şeklinde bir açıklama yaptı.

Reuters’a konuşan yetkili, bu bilgiyi resmi bir sözcü olarak değil, anonim olarak paylaştı ve "NATO, ABD ve diğer ülkeler tarafından daha önce belirlenen ilkeler var. Bu nedenle ortak noktaları bulup bunları belgeye yansıtmayı hedefliyoruz," ifadesini kullandı.

Zirvenin son günü olan yarın, kaç ülkenin belgeyi onaylayacağı henüz belli değil.

ZİRVEYE DIŞARIDAN 2000 KİŞİ KATILACAK

Seul’deki zirve, Hollanda, Singapur, Kenya ve Birleşik Krallık tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Amaç, teknolojik gelişmelerin büyük ölçüde özel sektörden geldiği bir alanda çok paydaşlı tartışmalara devam etmektir.

Zirveye, uluslararası kuruluşlar, akademik çevreler ve özel sektörden yaklaşık 2.000 kişi katılacak. Katılımcılar, sivil koruma ve nükleer silahların kontrolünde yapay zeka kullanımını da kapsayan konular üzerine tartışmalara katılacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.