Askerlik yoklaması internetten yapılacak

8 yıl önce hizmete giren e-Devlet Kapısı’na yeni bir hizmet daha eklendi. 30 milyona yakın kullanıcıya hizmet veren e-Devlet Kapısı ile artık askerlik işlemleri de daha kolay hale geliyor.Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan...

8 yıl önce hizmete giren e-Devlet Kapısı’na yeni bir hizmet daha eklendi. 30 milyona yakın kullanıcıya hizmet veren e-Devlet Kapısı ile artık askerlik işlemleri de daha kolay hale geliyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri projesi kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile işbirliğine gidilerek, askerlik yoklamasında talep edilen formların e-Devlet sistemi üzerinden doldurulması sağlanıyor.

SAĞLIK MUAYENESİ DE E-DEVLETTEN

Askerlik yoklaması ile yükümlü olanlar, artık askerlik şubesine gitmeye gerek kalmadan sağlık muayene işlemlerini e-Devlet üzerinden başlatabilecek ve bağlı olduğu aile hekimine gitmesi yeterli olacak.

Askerlik şubesine defalarca kez gitmeyi gerektiren işlemlerin, tek seferde tamamlanmasını sağlayan e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri projesinin pilot uygulamasına Manisa’da başlandı. Yetkililer, pilot uygulama süreci boyunca teknik ve uygulama hatalarının giderileceğini, projenin 2017 yılı Şubat ayında Türkiye genelinde hayata geçmesini hedeflediklerini belirtiyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan-Özel, AKP Genel Merkezi'nde görüşme yapacak
Yağmur Taktaş Cinayeti: Mezar Açılacak, Sır Perdesi Aralanıyor
Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı