Askıda Fatura Projesi Küresel İlgi Gördü! Ekrem İmamoğlu, Mexico City'de İstanbul Modelini Tanıttı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mexico City'de düzenlenen zirvede 'Askıda Fatura' ve 'İstanbul Modeli'ni anlatarak dünya genelinde dikkat çekti. Projelerin detayları ve etkileriyle ilgili bilgiler paylaşıldı...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 500'den fazla belediye başkanının katıldığı "Bloomberg CityLab 2024 Zirvesi"ne Meksika'nın Mexico City kentinde davetli olarak katıldı. Zirvede "Demokrasiyi Savunurken" başlıklı oturumda konuşan İmamoğlu, 'Askıda Fatura' ve 'İstanbul Modeli' hakkında bilgi verdi.

YÜZDE 100 ŞEFFAFLIKLA YARDIMLAŞMA

Pandeminin başlangıcında hayata geçirilen 'Askıda Fatura' uygulamasının, İstanbul'daki hanelerin yüzde 25'inin elektrik faturalarını ödeyememesi üzerine geliştirildiğini belirten İmamoğlu, büyükşehir belediyesinin sosyal yardım bütçesini üç katına çıkardığını ancak talebi karşılamakta yetersiz kaldığını ifade etti.

İmamoğlu, "Belediye, ihtiyaç sahiplerini belirlemek için kaynaklarını kullanarak hane geliri 100 doların altında olan aileleri tespit etti. Faturalarını yükledik, bağışçılar bu faturaları karşıladı. Hem bağışçılar hem de alıcılar anonimdir. Bu sayede yüzde 100 şeffaflık sağlandı" dedi.

Uygulamanın esnekliğinin, hassas gruplara yönelik nakit desteği de sağlayacak şekilde geliştiğini vurgulayan İmamoğlu, "Bugüne kadar toplam değeri neredeyse 15 milyon dolara ulaşan 440 binden fazla para akışı sağlandı ve 250 binden fazla ihtiyaç sahibi destek paketi aldı. Tüm bağışlar ve talepler, tam şeffaflık içinde çevrimiçi olarak görülebiliyor" diye ekledi. İmamoğlu, Türkiye genelinde 35 şehrin bu modeli benimsediğini ve 'Askıda Fatura'nın 'Küresel Belediye Başkanları Yarışması'nda ödül almasından gurur duyduklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.