'Astana görüşmelerine Rus, Türk ve İranlı askeri yetkililer de katılmayı planlıyor'

RİA Novosti'ye konuşan bir kaynak, "Astana görüşmelerinde ateşkes tartışılacak. Bunun anlaşması şu anda Ankara'da uzmanlar düzeyinde hazırlanıyor. Astana'daysa onaylanacak" dedi.Kaynak, tarihi henüz belli olmayan görüşmeye...

RİA Novosti'ye konuşan bir kaynak, "Astana görüşmelerinde ateşkes tartışılacak. Bunun anlaşması şu anda Ankara'da uzmanlar düzeyinde hazırlanıyor. Astana'daysa onaylanacak" dedi.

Kaynak, tarihi henüz belli olmayan görüşmeye kimlerin katılacağına ilişkin olaraksa şunları söyledi: "Muhalifler ve Suriye ordusu temsilcilerinin haricinde garantör ülkeler olan Rusya, İran ve Türkiye'nin askeri yetkililerinin de katılması planlanıyor."

Rusya, Türkiye ve İran'ın dışişleri bakanları 20 Aralık'ta Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşmenin sonucunda Suriye hükümeti ve muhalifler arasında varılacak yeni ateşkes anlaşmasının garantörü olmaya hazır olduklarını duyurmuştu. Üç ülkenin bakanları, Suriye'de ateşkes rejiminin genişletilmesinin öneminin altını çizmişti. Aynı gün Moskova'da üç ülkenin savunma bakanları da görüşmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek