Astsubaylardan MSB'ye tepki: Hakkımızı istiyoruz

Emekli astsubaylar, Milli Savunma Bakanlığı önünde tazminat ve özlük hakları için basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Hamza Dürger, "Hakkımızı almak için buradayız. Biz sadaka istemiyoruz, hakkımız olanı talep ediyoruz" dedi.

Emekli astsubaylar, Milli Savunma Bakanlığı önünde tazminat ve özlük hakları talebiyle bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı dernek adına yapan Dernek Başkanı Hamza Dürger, "Bizler astsubaylar olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emeklisi de olsak, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlıyız. Her türlü hakkımızı alacak ve savunacak tek kuruluş burası. Biz buraya dinlenmeye değil, hakkımızı almak için geldik" dedi.

Dürger, "Dünyanın hiçbir ülkesinde terörle savaşmış kahraman askerlerini sokaklarda hak aramak zorunda bırakmaz, ama biz bu duruma zorlandık" diyerek, "Artık çareyi sizlerde değil, kendimizde arayacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Çare biziz, kendimiziz" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, "TEMAD olarak yalnızca emekli astsubaylarımızın hakkını istiyoruz; insanca yaşamak ve onurumuz için haklarımızı talep ediyoruz. Her seçim döneminde bize söz verilen, fakat sürekli ötelenen haklarımızı istiyoruz. Yeter artık, alacağız" dedi. Dürger, bugüne kadar masada anlaşma yollarını aradıklarını ve çalmadıkları kapı kalmadığını belirtti.

Haklarını almak için yıllarca mücadele ettiklerini dile getiren Dürger, "Cumhurbaşkanımızla her türlü zorluğa rağmen birçok kez görüştük. Her defasında olumlu yanıtlar aldık. En son 'seçimden sonra' şeklinde bizzat kendisinden sözler aldık. Ancak alt kademenin bizleri sevmediği bir gerçek. Oysa biz üvey evlat değiliz, hele ki Yunan askeri hiç değiliz" ifadelerini kullandı.

Dürger, basın açıklamasında, "Biz astsubayları hakir gören zihniyeti asla kabul etmiyoruz. Kendilerini bizden üstün görenleri Allah'a havale ediyoruz. Bundan sonra tazminat hakkımız olmazsa olmazımızdır. Bizler sizlerden sadaka istemiyoruz; hakkımız olanı istiyoruz" şeklinde konuştu. Dürger, "Bizler, ülkemizde ve dünyanın her köşesinde barış ve güvenliği sağlayan kahraman astsubaylarız. Hakkımızı yiyebilirsiniz ama hazmedemezsiniz. Bizler sadaka değil, tazminat hakkımızı talep ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.