Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!

Hokkaido'da kuş gribi nedeniyle 19 bin tavuk öldürülecek. Atsuma bölgesindeki bir çiftlikte artan ölümler sonrası yapılan testlerde, H5 türü virüs tespit edildi. Hükümet, virüsün yayılmasını önlemek için enfeksiyon kontrol önlemlerinin hızla alınacağını açıkladı.

Japonya'nın en kuzeyindeki Hokkaido eyaletinde, kuş gribi nedeniyle ortalama 19 bin tavuğun öldürülmesine karar verildi. Devlet televizyonu NHK'nin bildirdiğine göre, Atsuma bölgesindeki bir tavuk çiftliğinde ölümlerde artış gözlemlendi. Hokkaido Eyalet Valiliği'nin veterinerleri, çiftlikte yaptıkları genetik testlerde, tavukların "H5" türü virüsle enfekte olduğunu tespit etti.

Bu durum, ülke genelinde sezonun ilk kuş gribi vakası olarak kaydedildi. Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa, kuş gribinin yayılmasını önlemek için gerekli tüm önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı. Hayaşi, "Uygun enfeksiyon kontrol önlemlerinin hızla hayata geçirilmesi için ortak çabalar göstermemiz gerekiyor" dedi.

Söz konusu talimat doğrultusunda, eyalet yetkilileri, salgının yayıldığı çiftliğin etrafındaki 10 kilometre çapındaki beş çiftlikteki yaklaşık 710 bin tavuğun dolaşımını kısıtladı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Japonya'da geçen yıl sezonun ilk kuş gribi vakası 25 Kasım'da Saga eyaletinde tespit edilmişti. Salgının ülke genelindeki 28 eyalete yayılması sonucunda toplamda 156 kuş gribi vakası doğrulanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.