Ata Emre Akman Cinayeti Davasında Katile Müebbet Hapis Cezası

Balıkesir'de motokurye öğrenci Ata Emre Akman'ı 25 kez bıçaklayarak öldüren Erdoğan Özdemir’e müebbet hapis cezası verildi. Akman’ın katilinin babası Osman Özdemir ise beraat etti.

Balıkesir'de motokurye üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı 25 bıçak darbesiyle öldüren Erdoğan Özdemir'e müebbet hapis cezası verildi. Olayın ardından yakalanan ve tutuklanan Erdoğan Özdemir hakkında açılan davanın sonucunda, azmettiricilik suçlamasıyla yargılanan babası Osman Özdemir ise beraat etti.

Balıkesir'de motokurye üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın katledilmesine ilişkin davada karar verildi. Erdoğan Özdemir, 25 kez bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Ata Emre Akman cinayetinden müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Azmettiricilikle suçlanan babası Osman Özdemir ise beraat etti.

OLAYIN DETAYLARI

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs’ta motokurye olarak çalıştığı firmadan aldığı bir pizza siparişiyle Balıkesir’in Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı'na gitmişti. Siparişi teslim ettikten sonra motosikletine doğru yürüyen Akman, Erdoğan Özdemir tarafından bıçakla saldırıya uğrayarak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Özdemir, kaçtıktan sonra polisler tarafından yakalanmış ve hakimlik tarafından tutuklanmıştı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erdoğan Özdemir’e "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edilmişti. Ayrıca, Özdemir'in yaşının 18'den küçük olması sebebiyle, cezanın 14 yıldan 20 yıla indirilmesi istenmişti. 

Baba Osman Özdemir hakkında ise "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiş, ancak mahkeme tarafından beraat kararı verilmişti.

MAHKEME KARARI

Bugün Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Erdoğan Özdemir’e müebbet hapis cezası verildi. Azmettiricilikle suçlanan Osman Özdemir ise beraat etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.