Atalanta'dan Nicolo Zaniolo açıklaması: 'Yürümekte ve koşmakta zorlanıyordu'

Galatasaray'dan Atalanta'ya kiralanan Nicolo Zaniolo, İtalyan ekibinde beklenen performansı sergileyemedi. Sakatlık sorunları nedeniyle sadece 51 dakika oynayabilen Zaniolo'nun durumu hakkında Gasperini, sabırlı olunması gerektiğini vurguladı.

NİCOLO ZANİOLO, ATALANTA'DA BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Galatasaray'dan Atalanta'ya kiralanan Nicolo Zaniolo, İtalyan ekibinde istenen performansı sergileyemedi ve hayal kırıklığı yarattı. 

Şubat 2023'te Roma'dan 15 milyon Euro karşılığında Galatasaray’a transfer olan Zaniolo, ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla dikkatleri çekmişti. 2023/2024 sezonunda kiralık olarak Aston Villa’da geçiren yıldız oyuncu, sezon başlangıcında Atalanta'ya gönderildi. 

Zaniolo'nun 20 maçta oynama şartıyla satın alma opsiyonu devreye girecek ve Galatasaray'a 15.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Ayrıca kiralama bedeli olarak sarı-kırmızılıların kasasına 6.4 milyon Euro girdi.

SADECE 51 DAKİKA!

Atalanta'ya transfer olduktan sonra sakatlık sorunları yaşayan Zaniolo, Şampiyonlar Ligi ve Serie A'da toplamda yalnızca 51 dakika forma giyebildi ve bir asist yaptı.

GASPERİNİ'DEN AÇIKLAMA

Atalanta'nın Shakhtar Donetsk ile karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftası öncesinde teknik direktör Gian Piero Gasperini, basın toplantısında Zaniolo hakkında değerlendirmelerde bulundu. 66 yaşındaki teknik adam, "Uzun süredir sahalardan uzaktı. Şu anda yeniden form tutuyor. Antrenmansız geldi ve yürümekte, koşmakta zorluk çekiyor. Biraz sabır gerekiyor. İyi çalışmalı ve önüne çıkan fırsatları değerlendirmeli" dedi.

"FİZİKSEL PROBLEMLER YAŞADI"

İtalyan basınından Giordano Signorelli, Zaniolo'nun durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Ne yazık ki Zaniolo birkaç fiziksel mesele yaşadı ve kondisyon açısından biraz geride kaldı. Ancak en iyi durumuna gelmek için iyi antrenman yapıyor. Atalanta'nın hücumunda Lookman ve De Ketelaere gibi Gasperini'nin isteklerini bilen oyuncular var ve ilk forvet Retegui. Nicolò'nun zamana ihtiyacı var."

Signorelli, "Şu anda Atalanta'nın oyuncuyu kurtarma opsiyonunu kullanıp kullanmayacağını söylemek zor. Zaniolo kadroya girdiğinde nasıl bir etki yapacak, bunu değerlendirmek gerekecek." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.