Atatürk filminin galasında ekip neye uğradığını şaşırdı: 600 kişilik grup saldırdı!

“Atatürk” filminin yapımcısı Saner Ayar galada linç edilmek istendiklerini açıklarken; gerginliğini, saklamadı! Angeles’ta 600 kişilik bir grubun saldırısına uğradım; fakat filmin önüne geçmesin diye ortaya çıkarmadık. diyerek anlattı!

Aras Bulut İynemli'nin Atatürk'ü canlandırdığı iki filmden ikincisi Atatürk 1881-1919 bugün vizyona girdi. Dün düzenlenen basın toplantısına filmin yapımcıları Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu, yönetmen Mehmet Ada Öztekin ve Aras Bulut İynemli katıldı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ BASKI UYGULADI"

Saner Ayar filmle ilgili yaptığı toplantıda şunları söyledi: "Atatürk'ü kim desteklemez?" Başka bir şey yapmayı düşünmeye başladıklarını ancak daha sonra yanlarında kimseyi görmediklerini söyledi. "Paris, Berlin, Amsterdam ve Brüksel'de partiler için tüm salonları kiraladık. Avrupa'nın en büyük PR ajansıyla sözleşme imzaladık, ödemelerini yaptık" diyen Sayar, şöyle devam etti: "Terör örgütlerinin baskısıyla tüm partiler salonlar ve PR ajansı ödemeleri iade etti. Mehmet Ada Öztekin bir gün bana şunları söyledi: "Atatürk ile dünya arasındaki savaş bitmedi."

"600 KİŞİ BİR GRUP SALDIRIYOR"

Ayar, filmin dünya prömiyerinin Sony'nin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Columbia Pictures stüdyosunda yapıldığını duyurdu. "Gösterime iki hafta kala bir grup bana taş ve sopalarla saldırdı. 600 kişi. Los Angeles'ta ama filmi engellemesin diye yayınlamadık. FBI hâlâ araştırıyor" dedi. söz konusu." Tekrar söylüyorum, Atatürk'le ve Türklerle olan dünya savaşı henüz bitmedi." diyen Ayar, şöyle konuştu: "Bu süreçte hiçbir kurumdan, şahıstan, holdingten destek almadık. Biz de istemedik. "Nedense Atatürk'ün yanında olmak birçokları için zor ve külfetliydi" dedi.

 

"ENDİŞELERİ BİR KENARA BIRAKALIM"

Toplantıda konuşan yönetmen Mehmet Ada Öztekin, bugüne kadar yapılan Atatürk filmlerinin yapıldığını düşündüğünü belirterek, "Bir şeyler yapmalıyım ama bana kızmazlar" dedi. şunları söyledi: "Bundan kaçınmaya çalıştım. "Bana kızacaklar mı, hoşlanmayacaklar mı, bu sahnede onları ağlatıp ağlatmayacağım gibi konuları ve endişeleri bir kenara bırakarak başlamaya çalıştık." dedi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Cem Adrian Zonguldak’ta unutulmaz bir konser verdi!
52. İstanbul Müzik Festivali Kapılarını Açıyor!
Ayten Gökçer hayatını kaybetti
2024'ün en çok izlenen Türk filmleri belli oldu: İlk sırada bakın hangi film var?
Mona Lisa'nın Gizemi Çözüldü: Arka Planın Gerçek Yeri Belirlendi!