Atatürk hakkında idam fatvası veren yobazın adı okuldan kaldırıldı!

Osmanlı döneminde Damat Ferit hükümetinde Şeyhülislam olarak görev yapan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk'e ölüm fetvası çıkartan Mustafa Sabri'nin adının Tokat'ta yeni açılan bir imam hatip lisesine...

Osmanlı döneminde Damat Ferit hükümetinde Şeyhülislam olarak görev yapan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk'e ölüm fetvası çıkartan Mustafa Sabri'nin adının Tokat'ta yeni açılan bir imam hatip lisesine verilmesi tepki çekmişti.

DHA’dan Gamze Kolcu’nun haberine göre, yaşanan gelişmenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı okulun adını değiştirdi. Okula bir şehidin adı veriliyor. Okulun yeni adı Şehit Yakup Akdağ İmam Hatip Lisesi oldu.

Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ, Temmuz’da Siirt’in Baykan İlçesinde sivil bir araca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü. 




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bursluluk sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2024 İOKBS sınav sonuç tarihi)
Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Bütün okullar imam hatip lisesi yapılmak isteniyor