Atatürk Havalimanındaki X-Ray cihazı kaldırıldı

Atatürk Havalimanında yaşanan bombalı saldırı ve darbe girişiminin ardından güvenlik uygulamaları kapsamında araçların aranması için ana giriş noktasına konulan X-RAY cihazı, uygun şartları karşılamadığı gerekçesiyle...

Atatürk Havalimanında yaşanan bombalı saldırı ve darbe girişiminin ardından güvenlik uygulamaları kapsamında araçların aranması için ana giriş noktasına konulan X-RAY cihazı, uygun şartları karşılamadığı gerekçesiyle 2 ay sonra kaldırıldı.

Atatürk Havalimanı’nda ana giriş noktasındaki araçların aramasında hem trafik yoğunluğu azaltmak amacıyla deneme amaçlı olarak Ağustos ayında araçların aranması için yurt dışından getirilen X-RAY cihazı konuldu. Yapılan testler sonucunda konulan X-RAY cihazının uygun şartlar taşımadığı tespit edilerek kaldırılması talep edildi.

X-RAY cihanın kaldırılmasının ardından ana giriş noktasında araç aramaları rutin bir şekilde devam ederken, yoğunluğu azaltmak için alınan önlemler kapsamında polis ekiplerinin araç arama celplerinin sayısı arttırıldı.

Yetkililer, kaldırılan X-RAY’in yerine başka bir firma tarafından üretilen X-RAY araç tanıma sisteminin test amaçlı olarak giriş kapısına tekrar konulacağını söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hayat Bilgisi dizisinde Didem'di! Yeliz Doğramacılar'ı gören tanıyamadı: "Kendine yazık etmiş "
Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması geldi!
Kocasına Tasma Takıp Gezdirdi! Alışveriş Ortasında Skandal Görüntü!
Gelin Damada Öyle Bir Şov Yaptı Ki! Resmen Dansöz Oldu!
Görsel Kişilik Testi: Kendine Güven mi, Endişe mi?