Atatürk portresi takmayan teğmenin okuldan uzaklaştırılmasına tepki

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yaptığı açıklamada, Tuzla Piyade Okulu'nda bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmadığı için darbedilmesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bugün Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Güler, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu sorulardan biri de Tuzla Piyade Okulu'nda meydana gelen olaylara yönelik oldu.

“HEPSİ GEÇİCİ OLARAK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI”

Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay 10 Kasım'da gerçekleşen bir hadise. Bir öğrenci subay, yakasına takması gereken fotoğrafı takmamış ve 'toplu iğnem yok, onun için takamadım' gibi bir gerekçe öne sürmüş. Bu nedenle tepki gösteren diğer öğrencilerle arasında bir tartışma yaşanmıştır. Bu olayın ardından hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

İlgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'ndan çıkacak kararları kamuoyuyla paylaşacağız. Sorumlular olarak görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Şu aşamada olaya dair yapılan yorumlardan kaçınılmalı ve adli sürecin tamamlanması beklenmelidir" şeklinde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da gerçekleştirilecek tören öncesinde Teğmenlere Atatürk fotoğrafları dağıtıldı. Piyade Teğmen A.A.’nın da aralarında olduğu bazı kursiyer subaylar, toplu iğne yetmeyince fotoğrafları yakalarına takamadı. Olayın peşinden K.Ş. adlı bir teğmen, tören alanında “Atatürk resmini neden takmıyorsun? Cemaatçi misin sen s..... git” diyerek Teğmen A.A.’nın yakasına resmi zorla takmaya çalıştı. Gördüğü muameleye sinirlenen Teğmen A.A. ise “İğne olmadığı için takamadım. Senin söylemenle mi takacağım? Ben kendim takarım” yanıtını verdi. Araya giren bölük komutanına da “Resmi iğne olmadığı için takamadığını, Atatürk düşmanı olmadığını” anlatmak zorunda kalan Teğmen A.A., komutanın emriyle getirilen iğneyle resmi yakasına tutturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti