Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz'ın ailesi devlet kadrolarında!

II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadeleriyle Atatürk'e ve cumhuriyeti kuranlara hakaret eden Şevki Yılmaz'ın ailesinin üst düzey makamlarındaki görevleri dikkat çekti.

II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde, "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" ifadeleriyle Atatürk'e ve cumhuriyeti kuranlara hakaret eden Şevki Yılmaz'ın ailesinin üst düzey makamlarındaki görevleri dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İSKİ Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni ve Halk Buluşması'nda konuşarak Yılmaz'ın ailesinin getirilmiş olduğu makamlara vurgu yaptı.

İmamoğlu, "Atatürk'e küfreden o adamın; Oğlu AKP milletvekili, damadı Sakarya Çevre İl Müdürü, abisi bir şirkete kayyum atandı, diğer oğlu Kocaeli İşkur İl Müdürü, abisinin damadı da eski milletvekili (Yeliz) Ahmet Hamdi Çamlı" şeklinde konuştu.

Halk TV yayınına katılan gazeteci Muhammed Vefa, Şevki Yılmaz'ın kim olduğunu araştırmasını söyledi. Vefa, muhafazakar kanattan "Şevket Yılmaz kimdir" sorusuna aldığı yanıtı şu şekilde aktardı:

"1980'li yılların başlarında Almanya'da kaldığı biliniyor. Buradaki adı Abdullah Müftüoğlu. Rize Belediye Başkanı olana kadar Milli Görüş içerisinde Şevki Yılmaz'ın adı Abdullah Müftüoğlu olarak biliniyor. Almanya'da Milli Görüş Harekatı içinde önemli görevlerde bulunuyor. O dönemki arkadaşları arasında Refah Partisi'nden Ali Yüksel ve Hasan Damar'ın olduğu biliniyor.

1994'e kadar Şevki Yılmaz'ın videolarının Refah Partisi içinde yayılmasının Erbakan tarafından engellendiği söyleniyor.

Kocaeli'nde bulunan vakıf üzerinde çok soru işareti var. Vakıf üzerinde ciddi miktar aktığını söylüyor. Ankara'da konuştuğumuz kaynaklar, KHK yurtlarla ilgili alım satım işlemlerinin aile yakınları üzerinden yürütüldüğünü belirtiyor."

Gazeteci Barış Terkoğlu ise, Şevki Yılmaz'ın sahibi olduğu Nadide Eğitim Vakfı'nda Yılmaz'ın görüşlerini destekleyen şekilde çocuklara eğitim verildiğini belirtti. Terkoğlu, "Kendi felsefesiyle yetiştirip devlet içine soktuğu insanlar da var. Çünkü ne demişti, bizim okullarımızdan savcılar, hakimler çıktı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bozbey, Çağlar ve Olay Medya Yöneticileriyle Buluştu: Toplumsal Birliktelik ve Eşit Hizmet Vurgusu
İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!
Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!
Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'