"Atatürk'ün adını anmıyorlar" diye eleştiriliyordu: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan m

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Atatürk’ü de anarak önemli bir adım attı.Erbaş, "Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden dolayı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarında, daha önce eleştirilen Atatürk'ü anarak önemli bir adım attı ve vatan şehitlerini rahmetle andı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önceki milli bayramlarda Atatürk'ün adını anmaması eleştirilirken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin yayınladığı mesajla bu durumu değiştirdi. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferi'nin, yani Büyük Taarruz'un 102’nci yıl dönümü vesilesiyle, bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizi anarken, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla, minnetle yâd ediyorum. Aziz emanetleri ve muazzez hatıraları kıyamete kadar her daim yaşayacaktır. Ruhları şad olsun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.