Atatürk’ün çocukluk dönemini konu alan ilk animasyon filmi: 'Mustafa' galası yapıldı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu, eğitimini ve hayallerini ele alan "Mustafa" adlı dört bölümlük animasyon filminin galası, Ankara'da yapıldı. Bu film, Atatürk'ü anlatan ilk animasyon olma özelliği taşıyor..

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğunu konu alan "Mustafa" animasyon filminin galası, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gala, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi birçok önemli ismin katılımıyla renklendi.

Film, ünlü oyuncu Altan Erkekli’nin seslendirmesiyle hayat bulurken, araştırmacı-yazar Erol Mütercimler’in danışmanlık yaptığı projede müzikleri, Manga grubunun solisti Ferman Akgül ile sunucu Oğuzhan Uğur seslendirdi. Yaklaşık 1 milyon dolara mal olan "Mustafa", 25 Ekim 2024'te 400’den fazla sinema salonunda izleyiciyle buluşacak. Yapımcılar Kamuran Ayna ve Emir Cömert, filmin amacının genç nesillere kendi kahramanlarını tanıtmak olduğunu vurguladı. Film, Atatürk’ün doğumundan 12 yaşına kadar olan dönemini ele alıyor.

Emir Cömert, "Bu yapım, Türk çocuklarının kendi kahramanlarını tanıması için önemli bir fırsat. Umarım izleyenler beğenir ve eğitime katkı sunar," dedi. Erol Mütercimler ise, "Atatürk’ün çocukluk dönemine dair önemli bir hafızayı paylaşmayı amaçlıyoruz," ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Atatürk’ün zorlu çocukluğunu anlatan bu film, ülkemizin kurucusunu daha iyi anlamamız açısından değerli," dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Atatürk’ün mirasını yaşatmak ve unutturmamak bu dönemde oldukça önemli," şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, "Mustafa Kemal, babasını erken yaşta kaybettikten sonra özgürlük ve hürriyet aşkıyla büyümüş bir çocukluk geçirdi," ifadelerini kullandı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, "Atatürk’ün yaşamının her aşamasını derinlemesine incelememiz gerekiyor," dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, "Filmin çocuklara Atatürk’ü tanıtması çok anlamlı. O, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etti," diye ekledi. Bu özel yapım, izleyicileri Atatürk’ün çocukluk dönemine yolculuğa çıkaracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.