Ateşkes görüşmeleri çıkmaza girdi: İsrail heyeti Doha'dan ayrıldı

İsrail heyetinin Doha'daki ziyareti sırasında, Gazze'deki ateşkes süreci ve Hamas'ın tutumu ele alındı ancak müzakerelerin çıkmaza girdiği bildirildi ve İsrail heyeti Doha'dan ayrıldı. Bu gelişme, bölgedeki gerilimi artırarak barış umutlarını zora soktu.

Doha'da gerçekleşen ziyarette, İsrail heyeti, Gazze'deki ateşkes süreci, rehinelerin ve tutukluların serbest bırakılması konularını ele aldı. İsrail heyeti, Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinwar'ı işaret ederek, görüşmeleri baltalamakla suçladı ve Ramazan süresince tansiyonu yüksek tutmak istediğini belirtti.

Ancak İsrail heyeti ile Hamas arasındaki müzakerelerin çıkmaza girdiği bildirildi ve İsrail heyeti Doha'dan ayrıldı. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde büyük kayıplar yaşandı: En az 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 333 Filistinli hayatını kaybetti ve 74 bin 694 kişi yaralandı.

Bununla birlikte, halen enkaz altında binlerce ölü olduğu rapor edilirken, İsrail saldırılarının sivil altyapıyı da hedef aldığı belirtildi. Sığınak olarak kullanılan hastane ve eğitim kurumları da tahrip edildi ve halkın güvenliği büyük ölçüde riske girdi. Hamas ile İsrail arasındaki görüşmelerin çıkmaza girmesi, bölgedeki gerilimi artırarak barış umutlarını zora soktu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Microsoft, Fransa'ya Yapay Zeka ve Bulut Bilişimde Dev Yatırım Yapacak
Ermenistan'da Paşinyan Protestoları: 88 Gözaltı, Sınır Kararı Tartışması Sürüyor
Duke Üniversitesi'nde Jerry Seinfeld Protestosu: Filistin'e Destek Tepkisi
ABD, Çinli Şirketlere Yaptırım Uyguladı: İlişkilerde Gerginlik Artıyor
Sumatra'da Ani Sel ve Marapi Yanardağı Faciası: En Az 37 Kişi Hayatını Kaybetti