Ateşkes Müzakereleri: Hamas Kahire'ye Gidiyor, İsrail'in Yeni Teklifi Bekleniyor

Hamas, Mısırlı arabulucuların daveti üzerine Kahire'ye ateşkes müzakereleri için gidiyor. İsrail'in yeni teklif taslağı beklenirken, ABD Başkanı Biden Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı.

Hamas, Gazze'deki ateşkes müzakerelerine devam etmek için Mısırlı arabulucuların çağrısı üzerine Kahire'ye gidiyor. İsrail'in yeni teklif taslağıyla ilgili belirsizlik sürerken, ABD Başkanı Biden ise Gazze'de acil bir ateşkesin gerekliliğini vurguladı. Hamas'ın ısrarla sürdürdüğü talepler ve İsrail'in olası esneklikleri, yarınki görüşmede ele alınacak konular arasında.

Hamas, Mısırlı arabulucuların daveti üzerine Gazze'deki ateşkes müzakerelerine devam etmek üzere Kahire'ye hareket ediyor. Yarın Kahire'ye ulaşacak olan Hamas heyeti, Filistinli örgütün Gazze'deki başkan yardımcısı Halil El Hayya'nın liderliğinde görüşmelere katılacak. Hamas, yaptığı açıklamada, ateşkes taleplerinden geri adım atmayı reddederek İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi, yerlerinden edilen Filistinlilerin geri dönmesi ve Gazze'de tutulan İsrailli rehinelere karşılık Filistinli mahkumların serbest bırakılması taleplerini ısrarla sürdürdüğünü vurguladı. Ancak, son zamanlarda müzakerelerde bir çıkmaza girilmiş durumda ve İsrail, Hamas'a sunulmak üzere yeni bir teklif taslağı hazırladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu taslakta, Gazze'nin kuzeyine dönüşe izin verilebileceği şeklinde bir esneklik gösterdiği söyleniyor. Yarınki görüşmede bu taslak ele alınacak ve müzakerelerin seyrine yön verecek. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki durumu ele aldığı ve acil bir ateşkesin gerekliliğini vurgulayarak İsrail'in bu konuda hızlı bir anlaşma sağlaması gerektiğini belirttiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi
Trump, Biden'a Uyuşturucu Testi Talep Ediyor: Canlı Yayın Tartışması Öncesi Gerilim Yükseliyor