Atilla Taş'a ve Murat Aksoy'a yeniden hapis cezası...

15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan Fethullah Gülen Cemaati'nin "medya yapılanmasına" ilişkin davada aralarında şarkıcı Attila Taş’ın da olduğu 29 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. İstanbul 25. Ağır...

15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan Fethullah Gülen Cemaati'nin "medya yapılanmasına" ilişkin davada aralarında şarkıcı Attila Taş’ın da olduğu 29 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, Attila Taş’ın, suç vasfının değişmesiyle örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirime giden mahkeme, sanatçı Taş'ı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti.

Gazeteci Murat Aksoy’a  ise 2 yıl 1 ay hapis cezası çıktı.

Zaman gazetesi eski muhabiri Hanım Büşra Erdal, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Abdullah Kılıç, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu Halil İbrahim Balta Bayram Kaya, Habip Güler, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Hüseyin Aydın ve Seyid Kılıç’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yine sanıklardan Cuma Ulus, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammed Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız, ve Davut Aydın'a silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Firari sanıklar Bülent Ceylan ve sosyal medyada “Fuat Avni'' olarak bilinen Sait Sefa hakkındaki dosya ise ayrıldı. Ayrıca yargılama yapılacak.

TEK BERAAT KARARI
Mahkeme daha önce tahliye edilen Ali Akkuş’un tutuklanmasına karar verdi. Tutuklu sanıklardan tahliyesine karar verilen olmadı. Davada hakkında beraat kararı verilen tek sanık Muhterem Tanık oldu.

ATİLLA TAŞ’TAN İLK AÇIKLAMA
Kararın ardından sıcağı sıcağına açıklama yapan Atilla Taş,  “Yargı kararıdır, sonuçta saygı duyacağız. Ben her zaman söylüyorum, adalete her zaman güvendim, her zaman inanıyorum. Ben muhalif biriyim. Başka hiçbir şey yapmadım. Muhalefet etmek suçsa ben o kadar suçluyum. Başka bir şey yok'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti