Atilla Yeşilada: Ciddi Düşüş Geliyor!

Ekonomist Atilla Yeşilada, 31 Mart seçimleri sonrasında Türkiye’ye artan yabancı sermaye girişiyle Borsa İstanbul’un dolar bazında yüzde 50 değer kazanmasını beklediğini, ancak son gelişmelerle bu tahminini güncellediğini duyurdu. İşte detaylar....

31 Mart seçimlerinin ardından Dolar/TL paritesindeki istikrarlı seyir, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artırarak Borsa İstanbul’da önemli bir yükseliş trendi başlattı. Ancak, ekonomist Atilla Yeşilada, son ekonomik gelişmelerin bu durumu tehdit ettiğini açıkladı.

Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in liderliğindeki yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı sıkı vergi düzenlemelerinin Borsa İstanbul üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. "Şu anda karşımızda olumsuz haberlerle dolu bir tablo var" diyen Yeşilada, şirket kazançlarının düşeceğini belirtti.

Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın faiz indiriminin küresel yatırımcıların ilgisini altına yönlendirdiğini ifade eden Yeşilada, Türkiye’deki sıkı para politikalarının 2024 sonuna kadar devam edeceğini ve maaş artışlarının sınırlı kalacağını öngördü.

Yeşilada, "Borsa yatırımcıları dikkatli olmalı. Çoğu şirket ek vergi ödeyecek, bu da kârlılıklarını olumsuz etkileyecek" uyarısında bulundu. Dolardaki yükselişin devam edeceğini ancak döviz yatırımcılarının bekledikleri kazancı elde edemeyebileceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.