Atilla Yeşilada dolar ile ilgili bombayı patlattı. 'Bu tarihe kadar kar getirmez'

Aldıkları dolarların geleceğini merak eden yatırımcılara, ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Yeşilada, 31 Mart 2025 tarihini işaret ederek doların o tarihe kadar kazandırmayacağını ve 38 TL seviyesine kadar yükselebileceğini belirtti.

Birikimlerini dolar alarak değerini korumaya çalışan milyonlarca yatırımcı, piyasalardaki hareketliliği dikkatle izliyor. Yatırımcılar, biriktirdikleri dolarların değerinin ne kadar yükselebileceğini öğrenmek amacıyla piyasaları yakından takip ediyor.

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan bu noktada dikkat çeken bir açıklama geldi. Yeşilada, doların 31 Mart 2025 yılına kadar kazandırmayacağını belirterek, yatırımcıları bu konuda uyardı.

DOLARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Merkez Bankası, dolar kuru ve enflasyonla mücadele amacıyla politika faizini yüzde 50 seviyelerinde sabit tutmuştu. Bu faiz artışının ardından mevduat faizleri de aynı seviyelere geriledi. Borsa, 11 bin puan seviyelerini görerek yeni bir rekor kırdı. Ancak, dolar/TL kuru, iki aylık bir durağanlığın ardından ABD seçimlerinin etkisiyle 33 TL seviyesine yükseldi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, doların geleceği hakkındaki öngörülerini paylaştı. Yeşilada, doların 31 Mart 2025 tarihine kadar kazanç getirmeyeceğini belirterek, bu tarihe kadar doların 38 TL seviyesine kadar çıkabileceğini öngördüğünü açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.