Atina, Avrupa'da en ucuz yolculuk rotası olarak seçildi

Post Office’in yaptığı analize göre, son 15 yıl içerisinde ilk kez bir Batı Avrupa ülkesi şehri, en ucuz şehir olarak seçildi

Yunanistan’ın başkenti Atina, bütçe dostu Doğu Avrupa ülkelerinin önüne geçerek en ucuz şehir olarak yer alıyor.

The Guardian'da yer alan habere göre, Post Office Travel Money Found tarafından 20 popüler şehri ziyaret eden Britanyalı bir dizi turist için yapılan analize göre, Atina’da fiyatlar 2021 yılından bu yana yüzde 15 oranında düştü.

Çiftler için iki gece konaklama, yeme-içme, eğlence biletleri ve şehir içi yolculuk ücreti toplamda 207 sterline mal oluyor. Maliyeti 218 sterlin olan Portekiz’in başkenti Lizbon seyahatinden çok daha uygun fiyatlı.

Lizbon ve Atina, ucuzluk konusunda Doğu Avrupa seyahatlerinin oldukça önünde: Polonya, Krakow 219 sterlin iken, Litvanya, Riga 220 sterlin ve Macaristan, Budapeşte ise 221 sterlin.

Post Office’in yaptığı analize göre, son 15 yıl içerisinde ilk kez bir Batı Avrupa ülkesi şehri, en ucuz şehir olarak seçildi.

Post Office Travel Money Found başkanı Nick Boden yaptığı açıklamada, yaptıkları anketlerde tatilciler için en iyi seçeneğin Paris, Amsterdam ve Venedik gibi yerler olduğunu ancak buraların ziyaretinin pahalı olduğunu söyledi. Buna ek olarak Atina ve Lizbon’un ucuz fiyatlarının yanı sıra güneşli bir iklim sunduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var