'Atina'da caminin olması sinagog ve kilisenin olması kadar doğaldır'

Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Çelik açıklamalarında, Yunanistan'da çift dilli okul ve Türk isimlerine saygı gösterilmesi gerektiğini...

Yunanistan'ın başkenti Atina'da temaslarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Çelik açıklamalarında, Yunanistan'da çift dilli okul ve Türk isimlerine saygı gösterilmesi gerektiğini de söyledi. 

Bakan Çelik, Atina'da cami yapılması konusuna değinerek "Bir AB başkentinde kilise, sinagog gibi cami olması da doğaldır. Atina da bir cami yapılıyor ancak dün ırkçı kesimler caminin yaptığı alanı işgal ettiler. Cami ırkçıların istismarına terk edilmemelidir. Atina'da cami açılması Yunan kimliğini tehdit eden bir şey değildir" dedi.

Çelik sığınmacılar konusunda ise Türkiye ve Yunanistan'ı yükü çektiğini, AB'nin ise rehavet içinde olduğunu belirterek, "Türkiye bu süreci alnının akıyla yürütüyor. Küresel vicdan sınıfta kalmıştır" şeklinde konuştu. 

YENİ RUH

Kıbrıs'ta devam eden müzakerelere de değinen AB Bakanı Ömer Çelik, "Yeni bir ruh yakalanmış görünüyor, teşvik ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor