Atina'da Özel Üniversitelere Karşı Protesto Eylemi

Atina sokakları, öğrenci ve eğitmenlerin özel üniversitelere karşı başlattığı kararlı eylemlerle çalkalanıyor. Sloganlar ve taleplerle dolu bu eylem, öğrenci topluluğunun eğitim sistemine ve özel üniversitelerin açılmasına karşı duruşunu gösteriyor.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da buluşan öğrenci ve eğitmenler, özel üniversitelere karşı sloganlar atarak Parlamento binasına yürüdü.

ÖĞRENCİ VE EĞİTMENLERDEN KARARLI EYLEM

Atina'da bir araya gelen öğrenci ve eğitmenler, özel üniversitelerle ilgili endişelerini dile getirmek amacıyla kararlı bir eylem başlattı. Parlamento binasına doğru yürüyen eylemciler, özel üniversitelerin açılmasına karşı olduklarını vurgularken, aynı zamanda bütçeden eğitime daha fazla pay ayrılması taleplerini dile getirdi.

EĞİTİME DAHA FAZLA BÜTÇE TALEBİ

Eylemciler, sadece özel üniversitelerin açılmasına değil, aynı zamanda genel olarak eğitime daha fazla bütçe ayrılması gerektiğine inanıyor. Sloganlar ve pankartlar eşliğinde gerçekleşen bu eylem, öğrenci ve eğitmenlerin kararlılığını gösteriyor.

EĞİTİM ENGELLENİYOR

Yaklaşık 7 haftadır devam eden eylemlerde, birçok fakültede eğitim, protestocu öğrenciler tarafından engelleniyor. Üniversite "işgalleri" nedeniyle, bazı fakültelerde sınavlar çevrim içi yapılırken, bazı üniversitelerde ise hiç yapılamadı. Bu durum, eğitim süreçlerinde aksamalara neden olurken, öğrenci protestolarının etkisi giderek artıyor.

ÖZEL ÜNİVERSİTE TARTIŞMALARI

Yunanistan'da şu ana kadar özel üniversiteler bulunmamakla birlikte, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in açıklamasıyla özel üniversitelere kapılar aralanmıştı. Miçotakis, 20 Aralık 2023'te düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, özel üniversitelerin açılmasına olanak sağlayacak yeni yasal düzenleme hazırlandığını bildirmişti. Bu gelişme, sokaklarda ve üniversitelerde öğrenci ve eğitmenlerin kararlı eylemlerine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi