ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yaptığı bir açıklamada, bankanın ATM'lerinde bazı banknot paraların artık kabul edilmediğini söyledi. Babuşçu, bu durumun ATM'lerin yenilenmesi ve 200 TL'lik banknotların artan kullanımıyla ilgili olduğunu belirtti.

ATM'LERDE 20, 10 VE 5 TL BANKNOT SORUNU! BANKALAR NE DIYOR?

Enflasyon ve kur krizinin gölgesinde, bankacılık sektöründen dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, bankaların ATM'lerine artık 200, 100 ve 50 TL'lik banknotları yerleştirdiğini, 20, 10 ve 5 TL'lik banknotları ise yerleştirmediğini öne sürdü.

Babuşcu'nun İddiası

Prof. Dr. Babuşcu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bankalar ATM'lere artık 200, 100 ve 50 TL'lik banknotları yerleştiriyor. 20, 10 ve 5 TL'lik banknot yerleştirmiyor. Bunun sebebi ise bu banknotların basım ve nakliye maliyetinin artması."

1000 TL ve 500 TL Banknot Basılacak mı?

Babuşcu'nun iddiasıyla birlikte, 1000 TL ve 500 TL'lik banknot basılacağına dair de spekülasyonlar ortaya atıldı. Ancak bu spekülasyonlar, Merkez Bankası ve Darphane tarafından yalanlandı. Geçtiğimiz yıl açıklama yapan eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Böyle bir hazırlığımız yok" demişti.

Bankaların ATM'lerine 20, 10 ve 5 TL'lik banknot yerleştirmeme iddiası, bankacılık sektöründe tartışmalara yol açıyor. Bu iddianın doğruluğu veya yanlışlığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. 1000 TL ve 500 TL'lik banknot basılacağına dair spekülasyonlar ise Merkez Bankası tarafından yalanlandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

MEB'den öğrencilere yasak geldi: 81 İlde geçerli olacak
Özel sektör öğretmenlerin yanındayız
Özgür Özel'den açıklama geldi: "Özel sektör öğretmenlerin yanındayız"
Akaryakıta 1 lira 10 kuruşluk indirim geliyor! O tarihte depoları doldurun
Koç Holding açıkladı: Yapı Kredi’nin satışına yönelik görüşmeler sona erdi